Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

16 August 2019
Vizualizari: 431
Comentează add

Principalul drum din judeţul Hunedoara care permite accesul turiştilor spre Masivul Retezat s-a redeschis, iar între Barajul Gura Apelor și Poiana Pelegii se poate circula din nou.

Drum spre Retezat, redeschis

ilie-pintea

Parcul Național Retezat (foto: Ilie Pintea).

Principalul drum din judeţul Hunedoara care permite accesul turiştilor spre Masivul Retezat s-a redeschis, iar pe tronsonul cuprins între Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii se poate circula din nou, la mai bine de un an de la instituirea unor restricţii cauzate de problemele apărute în structura de rezistenţă a carosabilului.

Potrivit  autorităţilor judeţene, turiştii vor putea urca în condiţii bune cu maşina până la Cabana Rotunda şi cu anumite limitări pe drumul forestier care pleacă de la Rotunda până în Poiana Pelegii.. Pe tronsonul acesta, aflat în administrarea Direcţiei Silvice, încă se lucrează - există două zone cu probleme mai mari, însă  în maxim o săptămână intervenţiile se vor încheia şi drumul se va prezenta în condiţii excelente. 

Lucrările realizate pe sectorul de competenţă al Consiliului Județean Hunedoara au vizat refacerea unei porţiuni din corpul drumului, fiind folosite circa 1.300 de tone de material pentru umplerea unui gol creat în structura sa. De asemenea, s-au curăţat şanţurile colmatate şi s-a lărgit terasamentul drumului pe mai multe porţiuni.

Drumul Judeţean 685 a fost închis temporar pe sectorul cuprins între Barajul Gura Apelor - Cabana Rotunda - Poiana Pelegii în data de 22 mai 2018. Închiderea circulaţiei rutiere s-a impus deoarece din cauza fenomenelor de îngheţ şi dezgheţ în structura drumului s-a format un gol sau raven, existând pericolul de surpare a carosabilului. Drumul a fost închis atunci pentru prevenirea unor accidente nedorite.


Etichete retezatmuntemunţiturismdrum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live