Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

21 Iunie 2013
Vizualizari: 2410
Comentează add

Generalul de brigadă Lucian Foca a declarat pentru RRA că este posibil ca aceste drone să intre în dotarea Armatei României la finalul misiunii din Afganistan.

Drone americane, operate de soldaţii români din Afganistan

radu-dobritoiu

ScanEagle

Detaşamentul de informaţii militare din Afghanistan a primit în această săptămână zece avioane fără pilot de la aliaţii americani, ca sprijin pentru misiunile de supraveghere a zonelor patrulate de trupele NATO.

Comandantul acestei structuri, generalul de brigadă Lucian Foca a declarat că este posibil ca aceste drone să intre în dotarea Armatei României la finalul misiunii din Afganistan şi a explicat că ele întregesc flotila de drone de tip Shadow, pe care brigada le-a utilizat cu succes chiar şi în Irak.

"Sistemul Shadow a fost solicitat şi noi l-am trimis ulterior în teatrul de operaţii din Afganistan, unde activează şi în prezent. Pe parcurs, batalionul din cadrul brigăzii a fost dotat şi cu alte tipuri de avioane.

"În teatrul de operaţii am primit un echipament, ScanEagle, care execută misiuni de cercetare aeriană fără pilot, asemănătoare celor executate cu avionul Shadow 600", a declarat Lucian Foca.

"Deocamdată, sunt proprietatea Armatei SUA, noi le operăm şi decidenţii politico-militari vor decide dacă la finelul activităţilor din Afganistan, vor intra sau nu în dotare", a mai spus Lucian Foca.

Detaşamentul românesc de informaţii militare mai foloseşte în Afganistan şi un aerostat cu camere video de înaltă rezoluţie, ce poate observa câmpul de operaţii până la o mare distanţă şi poate să îi avertizeze din timp pe militari despre potenţialele pericole.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe pagina emisiunii Euroatlantica sau puteţi asculta ediţia din 20 iunie.


Etichete general Lucian Focaforte specialeBrigada informatii militaredroneAfganistanScanEagleShadow600

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live