Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Domenico

28 August 2010
Vizualizari: 1287
Comentează add

Secretarul de stat în ministerul Muncii, Valentin Mocanu, spune că România va iniţia proceduri juridice împotriva statului francez dacă va constata că drepturile cetăţenilor români de etnie romă au fost încălcate la repatriere.

Drepturile românilor de etnie romă, apărate de România

diana-domenico

Guvernul susţine că repatrierile de până acum au fost voluntare. Foto: AFP.

Secretarul de stat în ministerul Muncii şi şeful grupului interministerial de lucru în problema romilor repatriaţi din Franţa, Valentin Mocanu, a declarat în urma vizitei de la Paris, că România va iniţia proceduri juridice împotriva statului francez dacă va constata că drepturile cetăţenilor români de etnie romă au fost încălcate la repatrierea în ţară.

Valentin Mocanu a purtat discuţii în această săptămână cu responsabili de la Paris pe tema cetăţenilor romi repatriaţi din Franţa.

Acesta a ţinut să precizeze că până acum nu s-a pus problema expulzării romilor, ci a fost vorba de repatrieri voluntare. 

"România îşi exprimă în continuare în mod ferm determinarea de a proteja drepturile cetăţenilor săi aflaţi pe teritoriul altor state.

"Până acum nu avem nici un fel de element concret care să ne determine să aducem acuzaţii sau critici severe părţii franceze", a afirmat secretarul de stat, Valentin Mocanu.

În condiţiile în care nu există un cadru juridic pentru a împiedica reîntoarcerea romilor în Franţa, întrucât s-ar încălca dreptul la libera-circulaţie, Valentin Mocanu a ţinut să precizeze că a asigurat autorităţile franceze că România demarează măsuri pe termen mediu şi lung astfel încât să nu mai existe tentaţia migrării din motive economice.

Implementarea proiectelor cu fonduri europene care au ca ţintă persoanele de etnie romă ar fi una dintre soluţii pentru reintegrarea socială.


Etichete Etnia romăromiFranţarepatriereValentin MocanuParis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live