Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

8 Decembrie 2010
Vizualizari: 1650
Comentează add

Guvernul a emis o ordonanţă prin care din 2011 concediul maternal poate fi acordat pe o perioadă de un an, iar valoarea maximă lunară rămâne la 3.400 de lei, sau pentru doi ani la plafonul de 1.200 lei.

Două variante de concediu maternal

ioana-dogaru

Primul-Ministru, Emil Boc. Foto: Agerpres.

Premierul Emil Boc afirmă că guvernul a emis o ordonanţă prin care din 2011 concediul maternal poate fi acordat pe o perioadă de un an, iar valoarea maximă lunară rămâne la 3.400 de lei, sau pentru doi ani la plafonul de 1.200lei.

Emil Boc a precizat că de la 1 ianuarie 2011, mamele vor putea avea posibilitatea de a alege durata şi cuantumul concediului maternal.

Astfel, ordonanţa adoptată miercuri la şedinţa de guvern prevede pentru concediul de creştere a copilului două variante.

Concediu de doi ani şi indemnizaţie lunară de maxim 1200 de lei

Varianta adoptată miercuri de guvern prevede că mamele pot alege un concediu maternal cu o durată de doi ani, dar în acest caz indemnizaţia va fi cuprinsă între 600 şi 1.200 de lei.


"Mamele vor avea posibilitatea de a alege şi un concediu maternal cu o durată de doi ani, dar în acest caz indemnizaţia va fi plafonată la 1.200 de lei" a mai spus premierul Emil Boc.

Concediu de un an şi indemnizaţie de maxim 3400 de lei

În cazul în care concediul maternal va avea o durată de un an, cuantumul indemnizaţiei va fi cuprins între 600 şi 3.400 de lei.

Dacă se vor întoarce la muncă mai devreme de doi ani, mamele vor beneficia de o primă lunară de 500 lei, pe perioada rămasă din cel de-al doilea an.

Premierul a mai precizat că odată aleasă varianta de plată a concediului maternal aceasta nu mai poate fi schimbată. 

Pentru persoanele care se află deja în concediu maternal,  durata acestuia nu se modifică iar indemnizaţia rămâne la aceaşi valoare.

Regulile nu se modifică la concediile în derulare


"Pentru cei care au indemnizaţia în derulare, durata concediului rămâne de doi ani, iar valoarea rămâne aceeaşi: minim 600, maxim 3400 lei", a subliniat premierul Emil Boc.


Etichete Emil Bocmamecopiiindemnizaţiimaternitatesalarii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live