Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iunie 2019
Vizualizari: 559
Comentează add

Un cod portocaliu de ploi, vijelii şi grindină vizează șase judeţe ale ţării, iar un cod galben este valabil pentru 17 judeţe şi pentru Capitala.

Două noi atenţionări de vreme instabilă

radiojurnal

Foto: Agerpres.

Meteorologii au emis astăzi două noi atenţionări de vreme instabilă.

Un cod portocaliu de ploi, vijelii şi grindină vizează șase judeţe ale ţării, iar un cod galben este valabil pentru 17 judeţe şi pentru Capitala. Ne-a oferit detalii Alina Şerban, de la Administraţia Naţională de Meteorologie:


Alina Șerban: Un mesaj de cod galben valabil până în noaptea care urmează. Local în vestul și sudul țării, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică, însemnând adverse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. În același timp, la ora 14:00, va intra în vigoare un mesaj de cod portocaliu valabil până în această seară, 9 iunie, la ora 21:00, ce vizează zona Dobrogei, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, zone în care se pot semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi adverse torențiale, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși, atât în intervale scurte de timp, cât și prin acumulare, 40 de l pe metrul pătrat și izolat chiar 50-60 litri pe metru pătrat.


Realizator: Meteorologii au emis şi o prognoză specială pentru Capitală.

Astfel, în următoarele două zile vor fi perioade cu ploi torenţiale şi vijelii, însă vremea se va menţine caldă, cu temperaturi ce pot ajunge la 30 de grade Celsius.


Etichete anmatentionarivreme instabilacod portocaliuvijeliiploigrindina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live