Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

15 Aprilie 2019
Vizualizari: 399
Comentează add

Este vorba de moţiunea împotriva ministrului justiţiei, Tudorel Toader, şi de cea împotriva ministrului finanţelor,Eugen Teodorovici. Moţiunile au fost amânate pentru data de 6 mai

Două moţiuni simple programate pentru astăzi au fost amânate

alina-stanuta

 Foto: Arhivă.

Ambele moţiuni simple programate luni, 15 aprilie, pentru dezbatere şi vot în Senat au fost amânate pentru 6 mai, generând nemulţumiri în rândul opoziţiei.

Este vorba de moţiunea împotriva ministrului justiţiei, Tudorel Toader, şi de cea împotriva ministrului finanţelor, Eugen Teodorovici.

Senatorul liberal Alina Gorghiu spune că amânarea dezbaterii moțiunii simple la adresa ministrului justiției, Tudorel Toader, reprezintă "un abuz al majorității parlamentare" și vorbește despre un şantaj între majoritatea parlamentară PSD-ALDE și ministrul de resort.

"Este clar o problemă de calibrare a șantajului dintre Tudorel Toader și PSD-ALDE, care, din păcate, duce la un abuz fără precedent al majorității PSD-ALDE în Senatul României. Le cer pe această cale să lămurească o problemă care a inflamat tot sistemul judiciar. Demisia lui Tudorel Toader e o necesitate care nu poate fi amânată încă două-trei săptămâni doar din pricina faptului că nu s-au hotărât cum să-l schimbe fără să fie afectați în campania electorală", a declarat Alina Gorghiu.

Vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda, social-democrat, respinge însă ideea unui şantaj între PSD-ALDE și Tudorel Toader și declară că solicitarea de amânare a dezbaterii a venit întrucât în interiorul grupul parlamentar al PSD părerile privind votul asupra moțiunii simple sunt împărțite.

"Nu este vorba de niciun şantaj. În ceea ce mă priveşte, am spus-o foarte clar, eu voi vota pentru moţiune, şi nu pentru a prelua textul opoziţiei, ci pentru că, totuşi, dezbatem despre justiţie de un an şi jumătate. Lucrurile trebuiesc închise şi de aici încolo să discutăm despre alte subiecte. În interiorul grupului PSD din Senat sunt colegi care doresc să voteze moţiunea şi colegi care nu doresc să voteze moţiunea. Pentru a avea un punct de vedere clar, dacă vom vota toţi - şi vom dezbate în interiorul grupului într-un fel sau celălalt sau va rămâne la latitudinea fiecărui senator - va trebui întâi de toate să discutăm între noi, să lămurim", sus'ine vicepre;edintele Senatului, Claudiu Manda.

Tot pentru data de 6 mai a fost amânată și moțiunea simplă a PNL-USR împotriva ministrului finanțelor, Eugen Teodorovici.


Etichete moţiuneSenatEugen TeodoroviciTudorel ToaderAlina GorghiuClaudiu Manda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live