Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

29 Ianuarie 2022
Vizualizari: 1243
Comentează add

Filmele vor fi proiectate la Cinema Muzeul Țăranului, de la ora 17:00, iar intrarea este liberă și se face pe bază de rezervări.

Două filme artistice încheie Zilele Filmului "Memoria Holocaustului"

Imagine din interiorul Memorialului Yad Vashem dedicat memoriei victimelor Holocaustului, Ierusalim, aprilie 2021. Foto: Emmanuel DUNAND/ AFP

Realizator: Cristian Bâcâin - Două filme artistice încheie astăzi a patra ediție a Zilelor Filmului "Memoria Holocaustului". Vor fi proiectate la Cinema Muzeul Țăranului, de la ora 17:00, iar intrarea este liberă și se face pe bază de rezervări.

Responsabilul de comunicare la Institutul Elie Wiesel, Roxana Popa, despre filmele din această seară. 

Roxana Popa: "Phoenix", o dramă în regia lui Christian Petzold, prezintă povestea unei supraviețuitoare evreice din lagărul de la Auschwitz. Aceasta încearcă să își recupereze viața pe care o avea înainte de începerea războiului, sub o nouă identitate, fapt care îi permite să afle că persoanele care făceau parte din viața sa anterioară sunt de fapt cei care au predat-o naziștilor.

"Lecții de persană" încheie programul din acest an a ecranizărilor pe teme Holocaustului. Filmul, în regia lui Vadim Perelman, prezintă povestea unui tânăr evreu, belgian, trimis într-un lagăr de concentrare din Germania. El scapă de execuție pretinzând că este iranian, dar acest fapt îl aduce într-o situație extrem de complicată, pentru că, pentru a supraviețui, tânărul evreu trebuie să inventeze o limbă pe care nu o cunoaște.


Etichete (ii)holocaustfilm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live