Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Februarie 2020
Vizualizari: 364
Comentează add

Noul virus a ucis deja peste 2.600 de oameni, majoritatea în China, și s-a răspândit în aproximativ 29 de țări, potrivit unei centralizări a datelor realizată de Reuters.

Două cazuri de infecţie cu coronavirus în Austria şi unul în Croaţia

sergiu-stet

   Foto: Arhivă.

Croația a confirmat primul caz de infecție cu coronavirus la un pacient spitalizat în capitala Zagreb, a anunțat marți, 25 februarie, premierul Andrej Plenković, transmite agenţia Reuters.
 
"Pacientul se află într-o clinică de boli infecțioase din Zagreb. Este o persoană tânără și are simptome moderate. Este plasat în izolare, iar condiția lui este bună, deocamdată", a precizat Plenković în cadrul unei conferințe de presă. Ministrul sănătății, Vili Beros, a declarat că pacientul a stat la Milano între 19 și 21 februarie. 
 
Şi Austria a confirmat primele două cazuri de coronavirus din țară, a anunțat o purtătoare de cuvânt a autorităților din domeniul sănătății publice din provincia Tirol. Este vorba de doi cetățeni italieni care locuiesc în provincie și au fost, cel mai probabil, infectați în regiunea italiană Lombardia, a transmis presa locală, citând o declarație a guvernatorului provinciei Tirol, Günther Platter.
 
Noul virus a ucis deja peste 2.600 de oameni, majoritatea în China, și s-a răspândit în aproximativ 29 de țări, potrivit unui studiu efectuat de Reuters. Numărul de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus în întreaga lume a depășit 80.000.
 
Cel mai mare focar de infecție din Europa este în Italia, unde s-au depistat aproximativ 220 de cazuri de infecție, țară unde vineri s-au semnalat doar trei cazuri. Autoritățile italiene au anunțat că șapte dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19 au murit

Etichete coronavirusvirusCOVID-19infecţieZagrebLombardiaTirol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live