Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

17 Aprilie 2018
Vizualizari: 854
Comentează add

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost, astăzi, la Parchetul General, unde a fost înştiinţat că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în dosarul "Revoluţiei".

Dosarul "Revoluţiei" - Urmărirea penală împotriva lui Ion Iliescu, extinsă

diana-surdu

Fostul preşedinte Ion Iliescu. Foto: Agerpres.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost, astăzi, la Parchetul General, unde a fost înştiinţat că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în dosarul "Revoluţiei", pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii.

De asemenea, procurorii militari au extins urmărirea penală şi pentru intervalul 27 - 31 decembrie 1989, perioadă pentru care nu este necesară avizarea anchetei. Solicitat de jurnalişti, fostul preşedinte nu a făcut nicio declaraţie.

Procurorii militari precizează că pentru faptele comise în intervalul 22 - 27 decembrie 1989 de Ion Iliescu a fost nevoie de autorizarea preşedintelui României, deoarece CFSN a acţionat ca un veritabil guvern, iar membrii acestuia au fost asimilaţi miniştrilor.

Oamenii legii notează că Ion Iliescu, în calitate de preşedinte al CFSN a acceptat şi oficializat măsuri cu caracter militar dintre care unele au fost, evident, diversioniste Totodată, procurorii anunţă că sunt acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii şi fostul comandant al Aviaţiei militare, generalul Iosif Rus, şi amiralul Cico Dumitrescu.

Potrivit anchetatorilor, Iosif Rus a dat ordin cu caracter diversionist, precum cel din 22 decembrie 1989, când, din proprie iniţiativă şi fără drept, a cerut /.../ garnizoanei aeroportului Otopeni să fie trimisă o subunitate a trupelor de securitate.

Probele arată că fără acest ordin nu ar fi fost posibilă tragedia din 23 decembrie 1989 în care au murit 40 de militari, 8 civili şi au fost rănite 15 persoane


Etichete Dosarul RevoluţieiUrmărirea penală Ion Iliescuextinsă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live