Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

5 Aprilie 2016
Vizualizari: 827
Comentează add

Dosarul revoluţiei a fost redeschis, a anunţat procurorul general interimar Bogdan Licu.

Dosarul revoluţiei a fost redeschis

diana-surdu

Foto: wikipedia.org.

Dosarul revoluţiei a fost redeschis, a anunţat procurorul general interimar Bogdan Licu.

Şeful Ministerului Public explică o parte din motivele pentru care a decis din oficiu infirmarea ordonanţei din 14 octombrie anul trecut prin care se clasase acest dosar. 

Bogdan Licu: ”Soluţia de clasare a Secţiei Parchetelor Militare este netemeinică şi nelegală, fiind adoptată pe baza unor cercetări incomplete, cu ignorarea unor informaţii, date şi docmente esenţiale referitoare la evenimentele din 1989, aspecte care au condus la stabilirea unei situaţii de fapt incompletă şi /.../ eronată, iar pe cale de consecinţă au greşit încadrarea juridică a faptelor.

”Toate acestea zădărnicind aflarea adevărului şi identificarea tuturor făptuitorilor, am constatat astfel că procurorii, deşi au efectuat un număr mare de acte de urmărire penală în cauză, nu au valorificat importante informaţii furnizate de acestea, dar nici informaţii furnizate de numeroasele lucrări care se referă la aceste evenimente.

”Procurorii nu au făcut nici un demers în vederea declasificării documentelor care au stat la baza elaborării raportului comisiei senatoriale privind evenimentele din decembrie 1989”, a afirmat Bogdan Licu. 

În acest dosar nu a intervenit prescripţia răspunderii penale, a precizat procurorul general, citat de redactorul nostru Diana Surdu.


Etichete dosarul revoluţiei a fost redeschisprocurorul general interimarBogdan Licu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live