Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

16 Aprilie 2014
Vizualizari: 1295
Comentează add

În martie 2014 Parchetul Militar a soluţionat dosarul de cercetare penală privind groapa comună din Pădurea Vulturi unde au fost găsite rămăşiţele a 36 de victime evrei.

Dosarul privind groapa comună din Pădurea Vulturi, soluţionat

angela-cerven

Parchetul Militar a soluţionat dosarul de cercetare penală privind groapa comună din Pădurea Vulturi, comuna Popricani, judeţul Iaşi.

Investigaţia procurorilor militari a însoţit cercetările arheologice şi istorice, după ce groapa a fost descoperită de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România, Elie Wiesel.

Au fost găsite atunci rămăşiţele a 36 de civili de origine evreiască. Alexandru Florian, directorul institutului, şi concluziile cazului.

"Curtea Militară de Apel a emis în martie 2014 ordonanţa prin care a încheiat cercetarea în cazul gropii comune de la Pădurea Vulturi, comuna Popricani, judeţul Iaşi, descoperită în noiembrie 2010, ordonanţă prin care clasează cazul, menţionând că este susceptibil cazul respectiv de genocid, de existenţa a 36 de victime evrei şi de faptul că cei care sunt responsabili sunt persoane din Regimenul 6 Vânători, care se afla în zonă", a spus directorul institutului Alexandru Florian.


Etichete Parchetul militarpenalgroapă comunăPădurea VulturiIaşiElie WieselevreiholocaustAlexandru Florian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live