Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Decembrie 2019
Vizualizari: 354
Comentează add

După audieri maraton, procurorii DNA au reţinut opt persoane în dosarul mitei şi traficului de influenţă de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Dosarul mitei şi traficului de influenţă de la DRDP Timişoara

florin-lepadatu

 Foto politiadefrontiera.ro

După audieri maraton, procurorii DNA au reţinut opt persoane în dosarul mitei şi traficului de influenţă de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

În acelaşi dosar, au calitatea de suspecţi trei parlamentari PSD Arad.

Este un dosar complex de corupţie, legat de şpăgile pe care angajaţii direcţiei din Timişoara le luau de la transportatorii care treceau cu camioanele în Ungaria pentru a li se reduce în documente cantităţile de marfă transportată.

Reporter Alina Bujancă: "După audieri maraton, DNA i-a reţinut azi-noapte pe şeful Regionalei de Drumuri Timişoara, Cristian Ispravnic, doi directori şi alţi trei angajaţi din cadrul aceleiaşi instituţii, implicaţi în circuitul şpăgii care era luată de la transportatorii de marfă ce treceau prin Vama Nădlac 2.

Există suspiciuni că funcţionarii Regionalei de Drumuri Timişoara primeau până la 100 de euro pentru camioanele cântărite care nu corespundeau cu greutatea trecută în acte, miza fiind plata unor taxe mai mici de către transportatori.

Banii încasaţi ar fi fost împărţiţi între membrii reţelei şi se presupune că o parte din sume ar fi ajuns în contul PSD Arad.

Mai mult, procurorii suspectează că unele angajări în Regionala de Drumuri s-ar fi făcut ilegal, pentru ca întregul sistem să funcţioneze.

De altfel, ieri au mai fost audiaţi la DNA Timişoara trei parlamentari: şeful PSD Arad, deputatul Aurel Căprar, deputatul PSD Arad, Florin Tripa şi senatorul PSD Caraş Severin, Ioan Chisăliţă, implicaţi în acest dosar cu suspiciunea de trafic de influenţă.

Cu toţii s-au declarat nevinovaţi.

Azi noapte au mai fost reţinute alte două persoane audiate în acelaşi dosar complex: un angajat la Regionala de Drumuri care ar fi aranjat un concurs pe post şi fosta şefă a Inspectoratului Şcolar Arad, Anca Stoenescu, acuzată de abuz în serviciu.

Toate cele opt persoane reţinute au fost duse la Bucureşti, pentru a fi prezentate Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie."


Etichete Vamă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live