Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

10 Iunie 2014
Vizualizari: 1027
Comentează add

Dan Voiculescu este urmărit penal pentru că, în calitate de membru în conducerea unor companii şi preşedinte de partid, ar fi participat la o privatizare frauduloasă.

Dosarul în care este acuzat de corupţie Dan Voiculescu, amânat

mihaela-enache

Dan Voiculescu. Foto: Arhivă

Dosarul de corupţie privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care omul de afaceri Dan Voiculescu este acuzat de trafic de influenţă, a fost din nou amânat astăzi, noul termen fiind 1 iulie.

După ce a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie alături de alte 12 persoane, în decembrie 2008, cauza a fost transferată de mai multe ori între instanţe, deoarece statutul lui Dan Voiculescu s-a schimbat de mai multe ori în acest timp.

În calitate de demnitar, Dan Voiculescu a fost senator, el trebuia judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar când nu deţine calitatea de demnitar dosarul intră în analiza tribunalului.

Voiculescu a fost, de altfel, acuzat că şi-a modificat acest statut în anii trecuţi tocmai pentru a tergiversa acest dosar.

El este urmărit penal pentru că, în calitate de membru în conducerea unor companii şi preşedinte de partid, ar fi participat la privatizarea frauduloasă a institutului cu un prejudiciu efectiv cauzat de 60 de milioane de euro.

Condamnare la închisoare, atacată cu recurs

Pentru aceste acuzaţii, Dan Voiculescu a primit în primă instanţă o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, pentru care a făcut apel.

Acesta se judecă în prezent. Dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare ar putea fi repartizat aleatoriu unui nou complet de judecată de la Curtea de Apel, după ce actualul a suferit modificări, prin arestarea judecătorului Stan Mustaţă şi schimbarea înlocuitorului acestuia.

În plus, celălalt judecător şi-a depus cererea de pensionare. În aceste condiţii şi în actualul cadru legislativ, există inclusiv posibilitatea ca spre sfârşitul acestui an faptele să se prescrie, după cum spunea recent procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi.


Etichete Dan VoiculescuprocesInstitutul de Cercetări Alimentareprivatizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live