Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Octombrie 2015
Vizualizari: 1009
Comentează add

Patru dintre cei implicaţi în procesul "Gala Bute" şi-au recunoscut faptele şi au cerut judecarea pe procedură simplificată. Printre aceştia nu se află şi Elena Udrea.

Dosarul "Gala Bute", primul termen la Instanța Supremă

radiojurnal

Elena Udrea. Arhivă Foto: wikipedia.org.

Instanţa Supremă a început astăzi judecarea pe fond a dosarului "Gala Bute".

Printre cei trimişi în judecată se află foştii miniştri Ion Ariton şi Elena Udrea, foşti subalterni ai acesteia de la Ministerul Dezvoltării şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Elena Udrea este acuzată de DNA de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de fraudare de fonduri europene.

Potrivit redactorului Mădălina Verman, patru dintre cei implicaţi în proces şi-au recunoscut faptele şi au cerut judecarea pe procedură simplificată.

Printre aceştia nu se află şi Elena Udrea.

Ea a declarat la intrarea în sala de judecată că nu se consideră vinovată şi că nu va cere procedura simplificată în instanţă.

"Este un dosar în care trei foşti colaboratori, ajunşi în situaţia în care au fost surprinşi că au luat bani, au sfârşit, mai repede sau mai greu, recunoscând că au luat bani, spunând "am dat bani şefei", adică Elenei Udrea. În felul acesta, oricine care este prins că greşeşte sau că ia o şpagă şi spune "i-am dat şefului", are avantajul că rămâne în libertate şi beneficiază de reducere de pedeapsă, conform Codului Penal. Deci eu nu am cum să merg pe procedură simplificată", a spus Elena Udrea.

Potrivit DNA, Elena Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cel mai apropiate ei ar fi primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor firme pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de Ministerul Dezvoltării, pe care îl conducea.


Etichete dosarul Gala ButeElena UdreaInstanta SupremaIon Aritonministerul dezvoltariiRudel ObrejaFederatia Romana de BoxDNACodul Penal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live