Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

8 Martie 2021
Vizualizari: 398
Comentează add

Dosar penal pentru omor la secția ATI Covid Sibiu. Reacția spitalului

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

Conducerea Spitalului Județean Sibiu anunță că s-a autosesizat şi va începe o anchetă la secția ATI-Covid , după articolul publicat astăzi într-un ziar-on line sibian, în care un fost cadru medical de la secția ATI face mărturii cutremurătoare despre cum sunt tratați aici bolnavii de Covid aflați în stare gravă.

Potrivit acestuia, mai multi bolnavi de Covid  au murit cu zile in sectia ATI Covid de la Spitalul Judetean .

Cadrul medical povesteste ca unii pacienti, aflati in stare critica, au fost puternic sedati, chiar daca nu era necesar, si au fost legati de pat. De asemenea martorul spune, sub protectia anonimatului, ca pacientii de la ATI Covid sunt ignorati de medicii specialisti si chiar de rezidenți.

Într-un comunicat de presă transmis de conducerea Spitalului Județean se arată că “acuzațiile prin care se afirmă că decesele unor pacienți au fost cauzate de  deficiențe terapeutice trebuie dovedite prin probe și analizate de către persoanele care înțeleg procedurile medicale  de specialitate și nu prin prisma unor sesizări anonime”.

De asemenea procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, s-au sesizat și ei din oficiu în urma articolului apărut în presă,  și  au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de omor.

Amintim că Sibiul este județul  din țară cu cea mai rată a mortalității cauzată de Covid -19, iar de la începutul pandemiei, 747 de sibieni au fost răspuși de noul coronavirus.

De asemenea, potrivit datelor Spitalului Clinic Județean Sibiu, unde sunt tratați cei mai mulți pacienți pozitivi, rata de mortalitate în secția ATI-Covid  este de peste 72%. De la începutul pandemiei  în această secție au fost internați 570 de pacienți din care 397 au decedat și doar 152 au fost transferați inapoi pe secții, astăzi aici fiind internați 21 de pacienți în stare gravă.

---Știrea inițială---

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au deschis un dosar penal pentru omor şi abuz în serviciu, după ce s-au sesizat din oficiu, în urma unui articol apărut în presa locală, privind rele tratamente la care ar fi supuşi pacienţii internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Sibiu - a declarat, pentru Radio România Actualităţi, prim-procurorul Ioan Veştemean.

În articolul respectiv, un cadru medical povestea că unii pacienţi de la ATI, aflaţi în stare critică, au fost puternic sedaţi chiar dacă nu era necesar şi au fost legaţi de pat.

De asemenea, acelaşi cadru medical afirmă, sub protecţia anonimatului, că pacienţii de la ATI-COVID sunt ignoraţi de medicii specialişti şi chiar de rezidenţi - ne-a transmis corespondenta noastră Carmen Vulcan.

(RS)


Etichete atisibiucrimeprocurori(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live