Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

18 Iulie 2012
Vizualizari: 1381
Comentează add

Cel puţin opt persoane au fost rănite în urma unui accident între două tramvaie, ce a avut loc miercuri în zona Rahova din capitală.

Dosar penal în cazul ciocnirii dintre două tramvaie

ioana-dogaru

Foto: Alexandru Lancuzov.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a deschis un dosar penal legat de accidentul produs în zona Sebastian, în cadrul căruia au fost rănite mai multe persoane. Potrivit Parchetului, primele cercetări arată că cele două tramvaie implicate, care circulau în sens invers, s-au lovit ca urmare a faptului că macazul s-a schimbat brusc, fără intervenţia vatmanului, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor RATB, conducerea regiei a dispus efectuarea unei anchete interne, în funcţie de rezultate urmând a se aplica măsurile legale.

Ciocnirea celor două tramvaie, la intersecţia Calea Rahovei cu strada Sebastian, a fost încadrată în categoria accidentelor de muncă, deoarece unul dintre vatmani a fost rănit şi transportat la spital, a declarat inspectorul general de la Inspecţia Muncii, Dantes Bratu.

Un tramvai al liniei 41 care se retrăgea la depoul Alexandria a intrat în coliziune, miercuri, în jurul orei 12.27, cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piaţa Unirii.

Purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, a declarat că tramvaiele nu mai circulă în zona producerii accidentului, iar pentru preluarea călătorilor a fost înfiinţată o linie navetă, care va circula în momentul în care traficul rutier va fi deschis în zonă.

Unsprezece victime au primit îngrijiri medicale iar traficul în zonă a fost închis din toate cele patru sensuri, potrivit purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

Trei tramvaie s-au ciocnit pe 10 mai

Trei tramvaie ale liniei 41 au fost implicate, în dimineaţa zilei de 10 mai, într-un accident, în Pasajul Lujerului din Capitală, pe sensul spre Piaţa Presei Libere.

Potrivit RATB, unul dintre tramvaie a rămas defect pe linie, al doilea a oprit la timp în spatele primului, însă cel de-al treilea nu a reuşit să frâneze şi le-a lovit pe celelalte două. 

În urma accidentului au fost înregistrate aproape o sută de victime, unele dintre acestea fiind transportate cu ambulanţele la patru spitale din Capitală. 


Etichete tramvaiaccidentRATBdosar penal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live