Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

7 Aprilie 2020
Vizualizari: 422
Comentează add

Procurorii din Timisoara au deschis dosar penal la maternitatea din Timisoara unde 10 bebelusi au fost infectati cu covid-19.

Dosar penal în cazul bebelușilor infectați de la maternitatea din Timișoara

diana-surdu

Foto: Arhiva/ Agerpres.

Procurorii din Timisoara au deschis dosar penal la maternitatea din Timisoara unde 10 bebelusi au fost infectati cu covid-19. 

Oamenii legii fac cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infectocontagioase care ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a 10 nou-născuți și a 25 de cadre medicale, lehuze și o gravidă, în cadrul Maternității Odobești a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Tot procurorii din Timisoara au mai deschis o ancheta, pentru omisiune de declarare a unor informatii, dupa ce o pacientă s-a prezentat la o clinică medicală privată pentru investigații radiologice la torace, unde a declarat ca nu se află în vreuna dintre situațiile de contaminare cu covid si a fost diagnosticata cu pneumonie mixtă bilaterală.

Ulterior reprezentanții clinicii au fost contactați de Dispeceratul pentru situații de urgență 112 care le-a spus că pacienta investigată a cerut servicii medicale de specialitate, declarând că a intrat în contact cu soacra ei internată la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș.

Activitatea punctului de lucru din Timișoara al clinicii a fost suspendata iar personalul aflat în tură în data de 28 martie s-a autoizolat la domiciliu.

(RS)


Etichete timisoarabebelusidosar penalmaternitate(RS)coronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live