Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Mai 2016
Vizualizari: 2130
Comentează add

Donaţiile pentru achiziţionarea operei "Cuminţenia Pământului" se vor putea face, inclusiv, prin SMS, teledon, licitaţii publice, cutii virtuale de donaţie şi evenimente speciale.

Donaţii pentru achiziţionarea operei "Cuminţenia Pământului"

radiojurnal

Opera sculptorului Constantin Brâncuși, "Cuminţenia Pământului". Foto: Arhivă.

Donaţiile pentru achiziţionarea operei "Cuminţenia Pământului" se vor putea face, inclusiv, prin SMS, teledon, licitaţii publice, cutii virtuale de donaţie şi evenimente speciale.

Guvernul a extins, astăzi, mecanismele de colectare şi posibilităţile de colaborare cu persoanele juridice interesate pentru atragerea sumei care va completa fondurile alocate de la bugetul de stat pentru achiziţionarea operei sculptorului Constantin Brâncuşi.

Astfel, Ministerul Culturii va putea încheia contracte cu persoane juridice de drept privat care vor suporta integral, din fonduri proprii, toate cheltuielile necesare pentru colectarea donaţiilor şi pentru gestionarea conturilor pe care le-au deschis în acest scop.

Aceste entităţi vor fi selectate transparent şi nediscriminatoriu în baza unor cerinţe minime ce vor fi stabilite prin ordin al ministrului culturii, precizează un comunicat primit de la Guvern.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, Dan Suciu, pâna la punerea in aplicare a sistemului de colectare prin  SMS, cetatenii pot dona sume de bani pentru achizitionarea operei "Cumintenia Pamantului" pe siteul brancusiealmeu.ro.


Etichete Donaţiiachiziţionarea operei "Cuminţenia Pământului"smsguvernconstantin brancusiministerul culturii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live