Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

31 Octombrie 2015
Vizualizari: 1383
Comentează add

Autorităţile îi roagă pe cetăţeni să meargă la centrele de donare şi în zilele următoare nu doar astăzi.

Donaţii de sânge "dozate pe mai multe zile"

alin-serbanescu

Medicii acorda primul ajutor dupa incendiul din clubul bucurestea. Foto: Captura YouTube.

Autorităţile au reînnoit în această dimineaţă apelul către populaţie să doneze sânge pentru victimele accidentului de noaptea trecută, când 27 de persoane au murit şi peste 160 au fost rănite, dar îi roagă pe cetăţeni să meargă la centrele de donare şi în zilele următoare nu doar astăzi.

Mai multe știri despre incendiul din clubul Colectiv din capitală găsiți pe portalul nostru special.

Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, au făcut cu puţin timp în urmă declaraţii de presă legate de această tragedie.

La această oră, situaţia este stabilizată în ceea ce opriveşte victimele incidentului care a avut loc azi-noapte într-un club din Bucureşti - a afirmat ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu. El a precizat că în acest moment sunt asigurate medicamentele şi echipmentele necesare celor 145 de victime internate în spitalele din capitală. Sunt deschise şi la ora actuală trei centre de recoltare de sânge în capitală a adăugat ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care însă a făcut apel la donatori să se prezinte eşalonat şi în zilele următoare pentru a evita aglomeraţia.

Nicolae Bănicioiu: Facem însă un apel pentru a nu crea aglomeraţie nici în acest moment şi pentru a conserva eforturile şi pe zilele următoare, când vom avea nevoie de cantităţi suplimentare de sânge. Să nu ne ducem toţi în momentul de faţă, ci să conservăm efortul pentru zilele următoare. În momentul de faţă este asigurat necesarul.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a precizat la rândul său că în acest moment sunt 27 de decedaţi în urma incidentului de azi-noapte. 17 persoane decedate în club nu au fost încă identificate. Nu au putut fi verificate nici alte 5 victime care fac parte din grupurile de persoane internate în spitalele din Bucureşti.

Raed Arafat a mai precizat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu a primit nici o cerere de autorizare pentru acţiunile de azi-noapte, care au dus la incidentul din clubul bucureştean. El a precizat că la ora actuală se desfăşoară o anchetă în acest caz. Guvernul urmează să decreteze, începând de astăzi, trei zile de doliu naţional pentru victimele incidentului care a avut loc azi-noapte în capitală.


Etichete incendiu in clubstiri bucurestinicolae banicioiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live