Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

24 Mai 2017
Vizualizari: 759
Comentează add

Preşedintele american a fost primit de Papa Francisc în Sala Tronului din Apartamentul Papal

Donald Trump şi-a început turneul european cu o vizită la Vatican

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Donald Trump. Foto: Arhivă.

Preşedintele american, Donald Trump, a fost primit, astăzi, la Vatican, în Sala Tronului din Apartamentul Papal, de Papa Francisc, transmite din Roma corespondenul special RRA Elena Postelnicu.

Dimineaţa a început cu o întâlnire matinală cu Papa Francisc. "Este o mare onoare să mă aflu aici" - sunt primele cuvinte ale lui Trump de la începutul întrevederii, care a durat jumătate de oră.

Trump a fost foarte zâmbitor, în vreme ce Papa Francisc a preferat să fie mai sobru şi rezervat. "Nu voi uita ceea ce a fost spus" - a rostit, la saluturile de final, şeful statului american celuilalt lider important al lumii.

Această întâlnire privată are loc după mai multe declaraţii contradictorii din trecut. Papa Francisc a criticat intenţia lui Trump de a construi un zid la graniţa dintre Statele Unite ale Americii şi Mexic şi, în general, politicile sale anti-islam şi anti-imigranţi.

Pentru prima dată, Suveranul Pontif a dăruit unui preşedinte de stat, pe lângă alte cadouri, şi mesajul de la începutul anului 2017, cu prilejul Zilei Mondiale a Păcii.

Italia este prima ţară europeană pe care Donald Trump o vizitează în calitate de preşedinte al Statelor Unite. El are prevăzute, după-amiază, întâlniri cu preşedintele şi cu premierul de la Roma.


Etichete Donald TrumpPapa FranciscVaticanRomaturneul european

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live