Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

26 August 2019
Vizualizari: 471
Comentează add

Casa Albă a revenit cu clarificări.

Donald Trump regretă că nu a crescut ”și mai mult” tarifele pentru China

doina-saiciuc

Preşedintele SUA, Donald Trump         Foto: Agerpres.

O declaraţie a lui Donald Trump - că ar putea să aibă îndoieli cu privire la sancţiunile impuse Chinei - a fost interpretată drept un semnal că războiul comercial s-ar putea apropia de final, însă Casa Albă a revenit cu clarificări care infirmă această variantă. Administraţia americană a comentat şi prezenţa la Biarritz a ministrului iranian de externe.

După ce media a comentat că președintele Trump ar regreta escaladarea războiului comercial cu China, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham, a spus într-o declarație că președintele a implicat faptul că regretă că nu a crescut și mai mult tarifele impuse importurilor din China.

Pe de altă parte, oficiali de la Casa Albă au declarat că invitarea ministrului iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, de către președintele Franței, Emmanuel Macron, la Biarritz pentru convorbiri în marja summitului G7 a fost o surpriză și că nu există planuri imediate că oficialii americani să se întâlnească cu el.

Riscul unei asemenea inițiative a președintelui Macron a fost mare, a arătat adjunctul directorului grupului de cercetare G7, Tristan Naylor. Ea ar fi putut atrage o reacție foarte puternică și negativă din partea președintelui Trump.


Etichete chinatarife

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live