Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

23 Noiembrie 2020
Vizualizari: 198
Comentează add

Domeniile care primesc cei mai mulți bani la rectificarea bugetară

andrei-serban

  Foto: gov.ro.

Sănătatea, munca, agricultura și lucrările publice vor primi mai mulți bani la rectificarea bugetară discutată în ședința de guvern în desfășurare, la această oră. Este a treia și ultima redistribuire de fonduri din acest an, despre care ne spune mai multe Andrei Şerban.

Reporter: Andrei Şerban - Premierul Ludovic Orban a prezentat la începutul ședinței de guvern motivele pentru care se face această nouă rectificare bugetară. El a spus că Ministerul Muncii va primi bani în plus pentru plata pensiilor care au fost majorate, și pentru plata șomajului tehnic și a programului flexibil de muncă. Domeniul sănătate va primi bani în plus pentru lupta anti-COVID-19, dar și investițiile vor fi susținute cu bani primiți în plus de Ministerul Lucrărilor Publice. Autoritățile locale vor primi și ele fonduri suplimentare, a mai spus Ludovic Orban.
 
Ludovic Orban: Consiliile județele și primăriile solicită echilibrarea bugetelor locale pentru a face față cheltuielilor sociale la nivelul Consiliilor Județene, cheltuielilor pentru Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Ccopilului, iar la nivelul primăriilor este nevoie de o echilibrarea bugetelor locale astfel încât să facă față plăților asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități.
 
Reporter: Şi Ministerul Agriculturii va primi bani în plus pentru a-i despăgubi pe fermierii afectați de secetă și pentru a plăti subvenția la motorină. Sunt și ministere care vor pierde banii, cum este Ministerul de Finanțe și Ministerul Apărării. 
 
(PH)
 

Etichete rectificare bugetaraLudovic Orban(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live