Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Anca Șurian Caproş

10 Decembrie 2018
Vizualizari: 2027
Comentează add

Adriana Titieni a realizat un interviu şi aşa a aflat povestea chineză a unui festival de promovare a literaturii europene în China.

Doina Ruşti a fost cu „Mâţa Vinerii" la Festivalul de literatură UE-China Doina Ruşti a fost cu „Mâţa Vinerii" la Festivalul de literatură UE-China - Conține audio

anca-surian-capros

Foto: Radio România.

Adriana Titieni a realizat un interviu şi aşa a aflat povestea chineză a unui festival de promovare a literaturii europene în China la care scriitoarea Doina Ruşti a reprezentat România:

“Festivalul de literatură organizat de Uniunea Europeană în China a fost cel mai complex eveniment la care am participat vreodată. Public numeros, intelectuali rasați, scriitori și editori, din China și din 9 țări europene, printre care și România.

Am văzut două orașe uimitoare, din fostul Canton, Guangzhou și Shenzhen, mi-am făcut prieteni și am cunoscut un director de festival cald și atent, anume Peter Goff.

De la discuțiile literare la excursii și la micile petreceri, care încheiau ziua, totul s-a derulat fără întârziere, fără momente formale.

Am vorbit în engleză (pentru prima oară, în public), am recitat din Eminescu, am vorbit cu oameni care-mi citiseră cărțile în traducere. M-am îndrăgostit de o logogramă, care înseamnă casă, oraș, vatră.”

AUDIO:


Etichete Festivalul de literatură UE-ChinaDoina Ruşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live