Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

9 Iulie 2020
Vizualizari: 208
Comentează add

Doi români din Grecia, testați pozitiv Covid-19

carmen-gavrila

   Foto: Arhivă

Un român aflat în Insula Thassos și un altul aflat în Paralia Katerini au fost testați pozitiv pentru COVID-19. MAE anunta ca românul aflat în insula Thassos a fost deja transferat în unitatea hotelieră destinată carantinei, iar starea sa de sănătate este bună. 

Cetățeanul român aflat în Paralia Katerini a contactat telefonic Consulatul General al României la Salonic iar starea sa de sănătate e de asemenea bună.

MAE adauga ca procedura aplicabilă turiștilor care sunt testați pentru infecția cu COVID-19 la intrarea in Grecia a fost modificată.

Astfel, după efectuarea testării, persoanele în cauză își vor continua călătoria către destinația finală în așteptarea rezultatului, care este comunicat în 24 de ore.

Autoritățile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele testate să păstreze distanțarea socială, să respecte recomandările adoptate la nivel local și să își monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecției cu COVID-19. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv.

De asemenea, începând de astazi, completarea obligatorie a formularului electronic de către persoanele care intră in Grecia trebuie făcută cu cel puțin 24 de ore înainte de data călătoriei, și nu cu 48 de ore cum era inițial. 

(PH)

 

Etichete Greciacovid-19testare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live