Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

8 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1182
Comentează add

Doi dintre liderii de sindicat ai minerilor din Valea Jiului se află astăzi în cea de-a cincea zi de grevă a foamei, la sediul Complexului Energetic Hunedoara.

Doi mineri, în greva foamei de cinci zile

ilie-pintea

Mineri. Foto: Ilie Pintea.

Doi dintre liderii de sindicat ai minerilor din Valea Jiului se află astăzi în cea de-a cincea zi de grevă a foamei, la sediul Complexului Energetic Hunedoara, după ce  unul dintre ceilalți greviști a fost nevoit ieri să întrerupă protestul, din cauza problemelor de sănătate. Ei cer anularea măsurii privind reducerea săptămânii de lucru la patru zile şi demiterea conducerii Complexului.

Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele, a declarat că va trimite mâine adrese oficiale către Președinție și către cancelaria primului ministru, pentru a-i informa cu privire la nemulțumirile minerilor. Tot de mâine, ortacii de la Lupeni, care au întrerupt lucrul de miercuri, au anunțat că se vor autobloca în subteran, ca semn de protest față de lipsa unei soluții pentru revendicările lor.

Vineri, după ce sindicaliștii au trimis revendicările lor către ministerul Energiei, minerii au fost informați că abia marți va ajunge la ei președintele Consiliului de Administrație de la Complexul Energetic Hunedoara, Bogdan Stănoiu, pentru a încerca detensionarea situației, iar protestatarii nu sunt dispuși să aștepte atât.

Complexul Energetic Hunedoara are toate conturile blocate de mai bine de o lună și nu poate face plăți sau achiziții, iar minerii spun că lipsa materialelor de strictă necesitate în subteran le pune viața în pericol. Singura soluție pentru continuarea activității este intrarea în insolvență, dar instanța se va pronunța asupra acestei solicitări cel mai devreme la 19 ianuarie.
 


Etichete greva foamei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live