Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

20 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1984
Comentează add

Medicii legişti din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa, vor determina astăzi cauza morţii celor doi topografi, ieri, într-o grotă din staţiunea Băile Herculane.

Doi fraţi topografi, morţi în grota de sub hotel. Se fac cercetări

mario-balint
Doi topografi au murit joi după-amiază în timp ce făceau măsurători într-o galerie din Băile Herculane. La faţa locului s-a deplasat inclusiv o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin, pentru a verifica dacă evenimentul este sau nu accident de muncă.
 
Conform martorilor, cei doi topografi, cu vîrste între 60 şi 70 de ani, ar fi fraţi şi se pare că ar fi lucrat împreună la o firmă privată. Cel mai probabil, cei doi au murit asfixiaţi.
 
Cei doi intraseră în grota cu aburi situată sub Hotelul Roman din staţiune, pentru efectuarea unor măsurători. În acesta zona, izvorul termal este situat la capătul grotei, undeva la cel puţin 100 de m în munte. Locul este frecventat de foarte mulţi turişti care intră în grotă fără să conştientizeze la ce pericol se expun.
 
Pînă în prezent, în grota respectivă unde temperatura ajunge şi la 50 de grade şi umiditatea se apropie de 100%, cel puţin 5 oameni şi-au pierdut viaţa în ultimii cinci ani.
 
Din primele cercetări rezultă că cei doi bărbaţi ar fi ameţit din cauza gazelor ce se evaporă din apa termală, sau provin direct din izvorul termal care are un debit foarte puternic. În grotă sînt aburi şi emanaţii de sulf, dar şi alte gaze. După poziția cadavrelor, se pare că cei doi bărbaţi – fie au terminat treaba, fie au simţit pericolul şi au încercat să ajungă la ieşirea din grotă, dar din cauza temperaturii înalte și a aburilor, au leşinat şi s-au înecat.
 
Dispariţia celor doi a fost anunţată la 112 de un al treilea coleg al celor doi şi care făcea parte din echipă.
 
Cazul a fost preluat de inspectorii de la ITM Caraş- Severin şi de procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Caraş- Severin.

Etichete Medici legiştiSpitalul Judeţean Reşiţadoi topografigrotăstaţiunea Băile Herculane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live