Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

3 Decembrie 2015
Vizualizari: 976
Comentează add

Presupuşii atacatori, un bărbat şi o femeie, au fost împuşcaţi mortal de poliţie, după ce au deschis focul asupra unui centru de asistenţă medicală pentru persoane cu dizabilităţi.

Doi dintre suspecţii atacului din California au fost împuşcați

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto: captură video.

14 oameni au fost ucişi, iar alţi 17 au fost răniţi azi noapte într-un atac armat care a avut loc în oraşul american San Bernardino din apropiere de Los Angeles.

Presupuşii atacatori, un bărbat şi o femeie, au fost împuşcaţi mortal de poliţie, după ce au deschis focul asupra unui centru de asistenţă medicală pentru persoane cu dizabilităţi. FBI a anunţat că un al treilea suspect a fost reţinut, fără a preciza dacă persoana a fost implicată în atac.

Autorităţile spun că este cel mai sângeros incident de la masacrul din 2012 de la o şcoală din Connecticut, când au murit 27 de persoane, inclusiv atacatorul.

Doi dintre cei trei suspectaţi că ar fi comis ieri masacrul de la un centru pentru servicii sociale din San Bernardino, California, un bărbat şi o femeie, au fost împuşcaţi mortal de forţele de poliţie.

Se pare că cei doi ar fi comis masacrul în care au murit 14 persoane, iar alte 17 au fost rănite, dintre care 10 sunt în stare critică.

Ei aveau asupra lor arme de asalt militare. Nu le-a fost încă dezvăluită identitatea. Un al treilea suspect este în custodia poliţiei.

Unul dintre suspecţi ar fi părăsit după o dispută petrecerea dedicată Crăciunului a angajaţilor centrului, după care s-ar fi reîntors înarmat şi însoţit de alte două persoane puternic înarmate.

Autorităţile spun că nu există nicio informaţie în acest moment că ar fi vorba despre un act terorist în sensul tradiţional.

Este însă cel puţin o situaţie de tip terorism intern, adaugă aceleaşi autorităţi locale. Susţinătorii controlului asupra armelor, inclusiv preşedintele Obama, spun că accesul uşor la arme de foc este un factor major în recrudescenţa unor asemenea incidente armate.

Până acum, în 2015, au avut loc în SUA 350 de incidente armate în fiecare dintre ele fiind împuşcaţi patru sau mai mulţi oameni.

Preşedintele Barack Obama a deplâns atacul armat din San Bernardino despre care spune că este pe cale să devină un model pe întreg teritoriul american.

El făcut un nou apel pentru ca legislativul să înăsprească regimul armelor în Statele Unite.


Etichete atac armatSUASan BernardinoCaliforniacentru de asistenţă medicală pentru persoane cu dizabilităţisuspecți

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live