Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Iunie 2022
Vizualizari: 1093
Comentează add

Un studiu CEC Bank arată cum își gestionează românii economiile.

Doi din trei români declară că nu au niciun fel de economii

florin-lepadatu

    Foto: captură video.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Doi din trei români declară că nu au niciun fel de economii, iar dintre cei care au reuşit totuşi să pună bani de-o parte, cei mai mulţi, trei sferturi dintre ei, au economii de-o viaţă sub 10.000 de euro.

La polul opus, potrivit unui sondaj realizat de CEC Bank, economii de peste 20.000 de euro reuşesc să aibă doar 10% dintre respondenţi.

Cu alte aspecte interesante despre banii românilor, desprinse din studiu, transmite corespondentul RRA, Roman Muşat: "La întrebarea, "Ce sumă de bani economisesc în fiecare lună?", mai mult de jumătate dintre cei chestionați afirmă că nu reușesc să pună bani deoparte, iar peste 20% economisesc doar sub 300 de lei. Sunt totuși 6% care reușesc să pună deoparte lunar sume de peste 1.000 de lei. Banii cash reprezintă metoda preferată atunci când vine vorba despre modul de păstrare al economiilor. Jumătate dintre respondenți păstrează banii în casă, în numerar, în lei. Urmează conturile curente preferate de 20% dintre respondenți și doar 5% își plasează fondurile în acțiuni și fonduri de investiții. Jumătate dintre participanții la sondaj spun că banii din salariu nu le ajung până la sfârșitul lunii, peste 40% au credite în derulare, iar cei mai mulți, peste două treimi, plătesc rate pentru credite de nevoi personale. În fine, unu din trei români care au răspuns la cercetarea CEC Bank a spus că are contractat un împrumut pentru locuințe."


Etichete exclusiv onlineoamenipopulaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live