Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

15 Februarie 2015
Vizualizari: 1342
Comentează add

Doi oameni au murit în urma unui atac cu rachete la Lugansk, iar armata ucraineană a raportat câteva bombardamente ale rebelilor. Armistiţiul este însă, în general, respectat.

Doi civili au murit în regiunea Lugansk după încetarea focului

alexandru-beleavski-moscova

Militar dezgropând un obuz neexplodat. Foto: captură youtube.com.

Armata ucraineană anunţă că rebelii pro-ruşi respectă în general armistiţul intrat în vigoare la miezul nopţii în estul Ucrainei, dar precizează că aceştia au bombardat de zece ori poziţiile ucrainene, în principal la Debalţevo.

Doi oameni au fost ucişi într-un atac cu rachete în regiunea Lugansk.

Încetarea focului este prima etapă a planului de pace destinat să pună capăt conflictului soldat în 10 luni cu peste 5.500 de morţi.

Forţele ucrainene şi luptătorii separatişti trebuie acum să retragă armamentul de pe linia frontului şi să creeze o zonă-tampon.

La ora 12.00, purtătorul de cuvânt al Statului Major ucrainean, Vladislav Selezniov, a declarat că de la ora trei dimineaţa nu se înregisterază bombardamente ale poziiţilor ucrainene.

Conform acestuia, nu există motive pentru reluarea acţiunilor militare şi nici pentru a declara în Ucraina starea de război, aşa cum preşedintele Poroşenko a avertizat că va face dacă încetarea focului nu va fi respectată şi se va înregistra o nouă escaladare a conflictului.

În urmă cu puţin timp, purtătorul de cuvânt militar al autoproclamatei republici populare Doneţk, Eduard Basurin, a declarat pentru Tass că în regiune situaţia este calmă, armistiţiul fiind în general respectat.

Majoritatea incidentelor semnalate de ambele părţi s-au înregistrat până în prezent în zona capului de pod Debalţevo, unde se află câteva mii de militari ucraineni.

Separatiştii susţin că aceştia se află în încercuire, ceea ce preşedintele Petro Poroşenko a negat categoric în declaraţia sa de azi-noapte în care a anunţat decretarea încetării focului.

El a avertizat însă că situaţia la Debalţevo poate fi folosită de către insurgenţi pentru a submina regimul de încetare a focului. 


Etichete UcrainaDonbasDoneţkDebalţeveLuganskMariupolPetro PoroşenkoRusiaseparatiştiacordMinskconflictarmistiţiupaceincidente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live