Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

13 August 2013
Vizualizari: 710
Comentează add

Începând cu 9 septembrie, Parlamentul European va trebui să decidă asupra unor chestiuni importante, cu impact asupra vieții europenilor în anii ce vor urma.

Documente importante în atenţia Parlamentului European Documente importante în atenţia Parlamentului European - Conține audio

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

EuranetPlus.

La Bruxelles, continuă activitatea parlamentară pentru pregătirea dosarelor legislative din a doua jumătate a anului, chiar dacă, oficial, Parlamentul European este în vacanţă.

Începând cu 9 septembrie, Parlamentul European va trebui să decidă asupra unor chestiuni importante, cu impact asupra vieții europenilor în anii ce vor urma: bugetul pe termen lung, 2014-202, reformele bancare, protecția datelor și protejarea muncitorilor cu contract temporar.

Cât priveşte bugetul, reprezentanţii permanenţi ai celor 28 de state membre au ajuns, luna trecută, la un acord privind proiectul pentru 2014.

Poziţia Consiliului Uniunii Europene privind bugetul pentru anul viitor va fi adoptată oficial în septembrie, după care va servi drept mandat preşedinţiei lituaniene în negocierile cu Parlamentul European, care ar trebui să-l voteze până cel târziu pe 13 noiembrie.

Audio: Documente importante în atenţia Parlamentului European.

Bugetul pe 2014 este primul din cadrul financiar multianual 2014-2020, asupra căruia liderii europeni şi Parlamentul au ajuns la un acord în luna iunie, acesta prevăzând angajamente totale de 960 de miliarde de euro şi plăţi de 908 de miliarde de euro.

Un alt document important care va reţine atenţia Parlamentului European în toamnă este regulamentul privind regulile unice de gestionare a datelor colectate online, pentru ca acestea să fie sigure.

Parlamentul aşteaptă, până la sfârşitul anului, raportul Comisiei pentru libertăți civile care desfăşoară o investigație detaliată a acuzațiilor de spionaj, după scandalul dezvăluirilor fostului agent CIA, Edward Snowden, potrivit căruia serviciile secrete americane supraveghează, pe scară mare, comunicaţiile telefonice şi electronice ale cetăţenilor şi instituţiilor din întreaga lume, inclusiv pe cele europene.

Comisia pentru libertăți civile a Parlamentului European va culege informații și probe din surse americane şi europene, va evalua impactul invocatelor activități de supraveghere asupra dreptului la viață privată și la protecție a datelor cetățenilor europeni, asupra libertății de expresie, prezumției de nevinovăție și dreptului la un remediu efectiv.

Pe agenda de toamnă a eurodeputaţilor se mai află, între altele: adoptarea unor reguli mai stricte pentru produsele din tutun, în vederea descurajării tinerilor care ar putea să înceapă să fumeze, o propunere de promovare a biocombustibililor mai ecologici, un vot privind ameliorarea protejării celor un milion de muncitori temporari detașați, în fiecare an, în alt stat european de către angajatorii lor, precum şi noi reglementări legate de supravegherea băncilor europene.


Etichete EuranetPlusBruxellesdosareParlamentul EuropeanbugetreformebăncidateonlineEdward SnowdenCIAtutunbiocombustibili

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live