Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

6 Mai 2011
Vizualizari: 2510
Comentează add

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că în perioada următoare va fi adoptat în guvern proiectul de organizare a doctoratelor, astfel încât locurile nu vor mai fi stabilite "din stiloul ministrului".

Doctoratul, "pe bază de competiţie între universităţi"

paul-poterasi

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu. Foto: Agerpres.

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat vineri la Cluj că în perioada următoare va fi adoptat în guvern proiectul de organizare a doctoratelor, astfel încât locurile la doctorat nu vor mai fi stabilite "din stiloul ministrului", ci acestea se vor da pe bază de competiţie între universităţi.

"Locurile la doctorat acordate anumitor universităţi nu vor mai fi date din stiloul ministrului, ci vor fi date pe bază de competiţie între universităţi.

"Cei mai buni să aibă cei mai mulţi studenţi doctoranzi. Cuvântul-cheie de desfăşurare a doctoratelor începând cu 2011 - 2012 va fi că doctoratul va fi o experienţă profesională de cercetare, în vederea formării tinerilor pentru cercetare, dezvoltare şi slujbe de înalt nivel", a spus Daniel Funeriu.

El a cerut universităţilor să nu cadă în păcatul de a vedea doctoratul doar ca o prelungire cu un accent preponderent spre activitatea de învăţare la clasă, "ci ca o experienţă profesională de cercetare".

Eforturi pentru eliminarea fraudei la examenele naţionale

Referitor la examenul de bacalaureat, ministrul educaţiei a avertizat că niciun elev nu va putea copia anul acesta şi a spus că ceea ce s-a întâmplat cu controalele în vămi se poate petrece şi în educaţie.  

"Facem eforturi deosebite pentru a elimina toate elementele de incorectitudine de la examenele naţionale.

"Aţi văzut anul trecut măsurile foarte drastice care au fost luate pentru a limita şi a elimina fraudarea", a declarat ministrul educaţiei.

Daniel Funeriu a adăugat că rezultatul acelor măsuri a fost o promovabilitate cu aproximativ 12% mai redusă în prima sesiune şi cu 34% mai redusă în cea de-a doua sesiune a bacalaureatului.

"În acest an, măsurile vor fi şi mai decisive", a mai spus ministrul educaţiei.


Etichete Daniel Funeriuministerul educaţieiguverndoctoratuniversitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live