Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Iunie 2018
Vizualizari: 519
Comentează add

DNA precizează că eliminarea din mijloacele de probă a înregistrărilor realizate cu respectarea legii va îngreuna dovedirea infracţiunilor.

DNA susţine că unele modificări la procedura penală subminează anchetele

radiojurnal

 

Direcţia Naţională Anticorupţie atrage atenţia că anumite modificări la Codul de Procedură Penală vor aduce neclarităţi care pot da naştere la interpretări în favoarea inculpatului şi vor îngreuna anchetele penale.

DNA precizează că eliminarea din mijloacele de probă a înregistrărilor realizate cu respectarea legii va îngreuna dovedirea infracţiunilor.

Procurorii anticorupţie critică şi modificarea care le dă dreptul suspectului şi inculpatului să asiste la audierile martorilor, fapt ce va afecta efectuarea urmăririi penale, având în vedere că, în numeroase situaţii, martorii vor fi intimidaţi de prezenţa autorului infracţiunii.

Sursa citată subliniază că modificările la Codul de Procedură Penală au fost adoptate fără a ţine seama de observaţiile şi propunerile formulate de CSM şi de asociaţiile profesionale din justiţie şi fără o consultare reală cu instituţiile judiciare învestite cu aplicarea legislaţiei penale.

 

Etichete Codul de Procedură PenalăDNAinfracţiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live