Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

25 Septembrie 2011
Vizualizari: 1520
Comentează add

Şeful arbitrilor, Vasile Avram, şi un membru în comitetul executiv al FRF au primit mandate de arestare pentru 24 de ore. Cei doi urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare pentru 29 de zile.

DNA investighează arbitrajul românesc

alex-olaru

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, Vasile Avram. Foto: Agerpres.

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, Vasile Avram, şi un om de afaceri, membru în comitetul executiv al Federaţiei Române de Fotbal, au primit mandate de arestare pentru 24 de ore din partea Direcţiei Naţionale Anicorupţie.

Primul este acuzat, conform procurorilor, de luare de mită în formă continuată.

Şeful arbitrilor - principalul responsabil de delegări, Vasile Avram, este acuzat că ar fi primit mită prin doi intermediari, de la Ioan Sorin Ţerbea, om de afaceri şi membru în comitetul executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

În 21 mai 2011, precizează procurorii, cei doi oameni de legătură i-ar fi dat suma 19 mii de euro pentru ca Vasile Avram să nominalizeze în actuala ediţie de campionat arbitrii solicitaţi de echipa FCM Târgu Mureş.

Mai mult, completează procurorii, şeful arbitrilor a fost dus şi adus gratuit de la Bucureşti la Târgu Mureş cu elicopterul.

Intervenţia DNA vine în contextul în care, în ultimii ani, periodic au apărut zvonuri legate de corupţia din fotbal.

Vocile acuzatoare s-au auzit tot mai tare după ce România, graţie unor rezultate bune obţinute în cupele europene, a primit de la forul continental dreptul de a trimite o echipă direct în grupele Ligii Campionilor, competiţie considerată a fi masa bogaţilor.

Miza: peste 10 milioane de euro pentru simpla participare.

Multe dintre intervenţiile DNA, fără rezultat

În 2009, însă, după un scenariu asemănător, procurorii l-au arestat pe preşedintele de atunci al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, dar şi pe patronul clubului FC Argeş, Constantin Penescu, pentru luare, respectiv dare de mită.

Cu puţin înainte de a fi demascat, investitorul piteştean părea exasperat de prestaţiile arbitrilor, aceiaşi pe care, se pare, îi cumpăra.

"Nu ştiu ce o să fac cu ei până la coadă, nu ştiu, cred că... Nu ştiu", declara Constantin Penescu. 

În acest caz, procurorii au stabilit că mita dată de Constantin Penescu ar fi fost de 54 de mii de euro şi peste 290 de mii de lei.

Întreg lotul de arestaţi preventiv în dosar a fost eliberat - nici până astăzi instanţa nu a dat o hotărâre definitivă.

Interesant este că, într-un interviu recent acordat agenţiei Mediafax, Vasile Avram justifica prestaţiile celor pe care îi coordonează.

"Arbitrajele au fost foarte, foarte bune. Greşelile fac parte din joc. Noi încercam să schimbăm comportamentul arbitrilor, dar munca noastră se opreşte după delegări", spunea Vasile Avram.

Potrivit comunicatului dat de DNA, cei doi inculpaţi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.


Etichete DNAFRFVasile AvramarbitrajTârgu MureşmităConstantin Penescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live