Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Martie 2015
Vizualizari: 1047
Comentează add

Procurorii DNA au cerut reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova pentru fapte de coruptie, exercitate înainte să intre în politică, pe vremea când era avocat.

DNA cere aviz pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dan Şova

radiojurnal

Dan Şova. Foto: wikipedia.org.

Procurorii DNA au cerut reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova pentru fapte de coruptie, exercitate însă atunci când era avocat, înainte să intre în politică.

El ar fi obţinut foloase necuvenite în valoare de 3.5 milioane de lei din contracte de reprezentare a companiilor energetice Turceni şi Rovinari.

Solicitarea procurorilor a fost trimisă la Senat, iar preşedintele acestei Camere, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că ea trebuie analizată cu atenţie şi fără presiuni în Comisia juridică.

"Ca întotdeauna, cred că în astfel de situaţii, când este vorba de o solicitare de o asemenea gravitate, adică reţinere şi arestare preventivă, o decizie nu se ia bătând din palme şi cu superficialitate", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Primele informaţii despre afacerile făcute de avocatul Dan Şova, în perioada 2007-2008, la complexurile energetice Turceni si Rovinari au apărut în presă în 2009.

Acum este acuzat şi că a încercat să întârzie ancheta, după ce, la sfârşitul lunii februarie, ar fi depus la dosarul cauzei, procese verbale false. 


Etichete DNADan ŞovaTurceniRovinaricontracteavocatcorupţiefalsprobearestsolicitareCălin Popescu Tăriceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live