Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

5 Mai 2014
Vizualizari: 2662
Comentează add

DN 7A ce face legătura între Valea Jiului şi Voineasa este închis circulaţiei rutiere la circa trei kilometri de Petroşani, după ce o porţiune din terasament s-a prăbuşit.

DN 7A Petroşani - Voineasa, închis

ilie-pintea

Terasamentul DN 7A. Foto: Ilie Pintea.

DN 7A ce face legătura între Valea Jiului şi Voineasa este închis circulaţiei rutiere la circa trei kilometri de Petroşani, după ce o porţiune din terasament s-a prăbuşit în urma ploilor din ultimele zile.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Drumurilor Naţionale, ploile torenţiale din ultima vreme au înmuiat solul şi o parte din malul drumului a început să se surpe.

Sub calea de rulare s-au format goluri care se pot prăbuşi, aşa că traficul rutier a fost restricţionat în zonă, chiar dacă drumul făcea legătura cu Râmnicu Vâlcea, Defileul Jiului fiind de asemenea închis parţial pentru lucrări de reabilitare.

 Potrivit autorităţilor locale, în zonă au fost semnalate alunecări de teren încă de săptămâna trecută, iar fenomenul s-a accentuat azi noapte, când precipitaţiile în Valea Jiului au atins şi 55 de litri pe metrul pătrat.

Şi accesul spre staţiunea Râuşor, din Masivul Retezat, a fost blocat astăzi, timp de câteva ore, după ce, din cauza ploilor, mai multe roci şi pământ s-au prăbuşit pe versanţi până în drumul care urcă din comuna Râu de Mori spre zona turistică.

Autorităţile din comuna Râu de Mori au fost informate şi s-a intervenit la faţa locului cu un utilaj pentru deblocarea căii de acces spre Râuşor.

Traficul s-a reluat, dar salvamontiştii recomandă turiştilor să circule cu atenţie în zonă, din cauza cantităţii mari de apă care se scurge de pe versanţi.


Etichete Ştiri sud-vestValea JiuluiVoineasaPetroşaniDN 7ARâmnicu VâlceaDefileul JiuluiMasivul RetezatRâuşorRâu de Moriploi inundaţiiterasament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live