Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

31 Iulie 2022
Vizualizari: 329
Comentează add

Cea mai puternică forță de asalt aerian din lume, Divizia 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii și-a început misiunea în România.

Divizia 101 Aeropurtată a SUA și-a început misiunea în România

sorin-cealera-constanta

Foto: Sorin Cealera.

Cea mai puternică forță de asalt aerian din lume, Divizia 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii și-a început misiunea în România, în urma deciziei luate la recentul summit NATO de la Madrid.

Premierul Nicolae Ciucă a participat sâmbătă la ceremonia de prezentare a Drapelului de luptă al unității americane în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu şi a salutat prezența acestei unități de elită, care contribuie la consolidarea flancului estic al Alianței.

Peste 250 de civili, angajați ai aeroportului și familiile acestora au asistat la un exercițiu demonstrativ impresionant oferit de militarii americani și români și au putut admira o expoziție de tehnică militară din dotarea celor două forțe armate, transmite corespondentul RRA Sorin Cealera.


Reporter: După prezentarea drapelului de luptă militarii și mijloacele de luptă ale Brigăzii 2 Combat Team din cadrul Diviziei 101 Aeropurtate americane au desfășurat un exercițiu demonstrativ, alături de militari ai Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" din cadrul Forțelor Terestre Române.

Divizia 101 Aeropurtată are 2.400 de militari dislocați în România, 4.700 în Europa și aproape 20.000 în întreaga lume. Într-o singură noapte poate să mobilizeze o brigadă formată din aproximativ 4.000 de soldați și sute de vehicule militare, sisteme de armament și echipamente, cu ajutorul unor elicoptere de transport greu, o forță de asalt care poate copleși orice inamic.


Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României: Divizia 101 Aeropurtată, o unitate de elită, are misiunea de a consolida flancul estic al NATO. Dragi militari ai Diviziei 101 Aeropurtată, vă mulțumesc că sunteți aici şi sunt convins că, alături de militarii români și de ce ai forțelor aliate dislocate aici, vă veți îndeplini misiunea. Împreună suntem puternici!

FOTO: Sorin Cealera.

5 57

General maior Joseph McGee, comandantul Diviziei: Venim în sud-estul Europei pentru a-i apăra pe aliații noștri și pacea pentru care primii membri ai diviziei au luptat cu opt decenii în urmă. Suntem la doar 198 de mile de luptele care răsună astăzi în Herson, ceea ce înseamnă că misiunea noastră în România ne face cea mai avansată forță dislocată din cadrul forțelor militare ale Statelor Unite. Divizia 101 Aeropurtată a fost creată în 1942 pentru a elibera Europa de ocupația nazistă. După aproape 80 de ani unitate aamericană se întoarce în Europa.
 


Etichete baza 57constantanicolae ciucasuaDivizia 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live