Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Februarie 2020
Vizualizari: 1484
Comentează add

Săptămâna trecută aproximativ 200 de localnici s-au adunat în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka.

Ditrău: Dosar penal pt. infracţiunile de incitare la ură şi discriminare

radiojurnal

Mai multi localnici din comuna Ditrau sunt nemultumiti ca o fabrica de paine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka (in imagine), oamenii sustinand ca le e teama ca la ei in comuna 'sa nu vina un val de migranti', care sa le impuna cultura lor si sa le puna in pericol siguranta. Foto: AGERPRES:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal în cazul Ditrău pentru infracţiunile de incitare la ură şi discriminare, după ce săptămâna trecută aproximativ 200 de localnici s-au adunat în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka.

Oamenii au susţinut că le este teamă ca la ei în comună să nu vină migranţi, care, cităm, să le "impună cultura lor" şi să le pună în pericol siguranţa.

Sâmbătă, la Casa de Cultură a avut loc o dezbatere în care s-au discutat nemulţumirile localnicilor generate de venirea acestora în comună.

Patronul firmei a trimis o scrisoare în care a anunţat că cei doi muncitori din Sri-Lanka, angajaţi la brutăria din Ditrău, vor fi mutaţi la o altă etapă a procesului de producţie a pâinii.


Etichete sri-lankaditraudosar penalharghitaincitare la uradiscriminarelocalnicifabrica de paine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live