Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

6 Iunie 2020
Vizualizari: 913
Comentează add

Decizia Agenției Standard & Poor's, care a menținut ratingul României în categoria recomandată pentru investiții, provoacă dispute între PNL și PSD.

Dispute între PNL și PSD în urma deciziei agenției Standard & Poor"s

radio-romania-actualitati

Decizia Agenției Standard & Poor's, care a menținut ratingul României în categoria recomandată pentru investiții, provoacă dispute între PNL și PSD.

Cele două formațiuni văd în mod diferit comunicatul agenției internaționale și se laudă fiecare că ar fi contribuit la această evaluare. În același timp, se acuză reciproc că ar îndrepta țara într-o direcţie economică greșită.


Reporter: Alina Stănuță - PSD consideră că singurul motiv pentru care Agenția de rating Standard & Poor's a păsuit retrogradarea Guvernului PNL a fost eficiența guvernării social-democrate.

Într-un comunicat de presă, social-democrații mai consideră că Agenția de rating acordă de fapt un cartonaș galben guvernării PNL, arătând dezastrul din politicile fiscal-bugetare implementate în ultimele șapte luni.

Potrivit sursei citate, guvernul PNL și-ar fi ascuns incompetența, angajându-se printr-o scrisoare la ceea ce spun social-democrației a devenit eticheta guvernărilor galben-portocalii, austeritatea.

De exemplu, angajamentul guvernului privind creșterea pensiilor să nu fie mai mare de 10%.

PNL respinge însă acuzațiile PSD și arată că Guvernul Orban a salvat ratingul de țară, în timp ce PSD vrea să bage România în faliment prin tot felul de măsuri populiste adoptate în parlament.

Ca urmare a măsurilor luate rapid de Guvernul Orban, pentru a contracara efectele economice negative provocate de pandemia COVID-19 și pentru modul responsabil de gestionare a finanțelor publice, România rămâne o țară recomandată pentru investiții de agențiile internaționale de rating, menționează Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului pe Facebook.

(RS)


Etichete ratingagentieeconomiestandarnd & poorspnlpsddispute(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live