Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Martie 2015
Vizualizari: 1575
Comentează add

Proiectele iniţiate de parlamentari PSD încalcă obligaţiile internaţionale ale României asumate prin MCV în domeniul justiţiei, spune prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Dispute în cazul propunerii de modificare a Codului de Procedură Penală

radiojurnal

Foto:senat.ro.

Comisia juridică a Senatului a amânat dezbaterea propunerii legislative privind modificarea Codului de Procedură Penală.

Iniţiativa prevede două forme ale arestării preventive, arestul la domiciliu şi arestul sever.

Cele două propuneri referitoare la arestarea preventivă fac trimitere la chestiuni obiective, şi nu la persoane, explică iniţiatorul proiectului, senatorul PSD Şerban Nicolae.

"Faptele de corupţie, la fel ca oricare alte infracţiuni, intră sub incidena Codului Penal pentru pedepse. Arestarea preventivă se referă la măsuri de siguranţă, măsuri preventive, care se iau faţă de persoane care fie prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, fie sunt recidivişti. Arestarea preventivă nu este o pedeapsă", a spus Șerban Nicolae.

Opoziţia respinge proiectul legislativ iniţiat de senatorul Şerban Nicolae.

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, afirmă că puterea blochează mecanismul justiţiei prin intenţia de a modifica legile penale.

Proiectele iniţiate de parlamentari PSD încalcă şi obligaţiile internaţionale ale României asumate prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei, sublinia Cătălin Predoiu.

"Mecanismul de Cooperare şi Verificare în justiţie a fost biletul de intrare a României în UE şi iată că ajungem aici la adevărata problemă a acestor domni, respectiv aceea că ei sunt reprezentanţii unui grup politic care nu înţelege sau nu crede în locul României în UE", a declarat Cătălin Predoiu.


Etichete SenatdezbaterepropuneremodificareCodul de Procedura PenalasenatoriSerban NicolaePSDarestarePNLCatalin PredoiuUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live