Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

9 August 2019
Vizualizari: 394
Comentează add

Poliţiştii şi jandarmii s-au alăturat echipelor de la Ambulanţă, SMURD şi STS în dispeceratul unic integrat care funcţionează la nivelul Bucureşti- Ilfov.

Dispecerat unic integrat, la nivelul București-Ilfov

daniela-manuta

Raed Arafat. Foto. gov.ro.

Autorităţile iau deja primele măsuri după cazul Caracal.

Poliţiştii şi jandarmii s-au alăturat echipelor de la Ambulanţă, SMURD şi STS în dispeceratul unic integrat care funcţionează la nivelul Bucureşti- Ilfov.

Astfel, au fost aduse în acelaşi loc toate resursele pentru a putea fi mai bine manageriate în cazul unor situaţii deosebite de urgenţă.

Ministrul interimar de interne, Mihai Fifor, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, s-au aflat astăzi într-o vizită la dispecerat.


Ministrul interimar de interne, Mihai Fifor, a declarat că o dispeceratul din București este al treilea din țară care este complet integrat, după cele de la Mureș și Hunedoara, iar în acest moment sunt alte zece județe care au identificat spațiile necesare și unde este posibil ca în perioada următoare să existe dispecerat unic, adică dispecerilor de la Serviciile de Ambulanță, Pompieri și STS să li se alăture cei de la Poliție și Jandarmerie, însă dorința autorităților este ca astfel de centre să existe în întreaga țară.

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat ce înseamnă faptul că reprezentanții instituțiilor de intervenție își desfășoară activitatea în același loc.


Raed Arafat: Decizii mult mai eficiente, decizii mult mai corecte, discuție între personal, care este în aceeași încăpere și poate să ia deciziile împreună, și riscul mult mai mic să se întrerupă discuție între un punct de dispecerizare și altul care se află în spații diferite. Deci, aici sunt toți împreună, deci pot chiar lua decizii împreună.


Reporter: În acest moment se află doi ofiţeri de poliție de legătură pe tură care își desfășoară activitatea în acest dispecerat situat în șoseaua Cotroceni, urmând ca pe măsură ce o să fie amenajat un alt spațiu de aici să fie aduşi mai mulți polițiști, în jur de 18, mai spune Raed Arafat.

Tot el a mai subliniat că în perioada următoare dispecerii tuturor instituțiilor de intervenție vor fi instruiți și pregătiți pentru a ști cum să aibă o conversație într-o situație de urgență.

Aceștia vor fi formați în două centre situate în București și Mureș.


Etichete cazul caracaldispecerat unicbucuresti-ilfovmaimihai fiforraed arafatsmurdsts

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live