Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

19 Mai 2020
Vizualizari: 290
Comentează add

Discuţii la Palatul Cotroceni despre măsurile de redresare economică

cristina-dumitrescu

Foto: presidency.ro.

La Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a discutat astăzi cu membrii guvernului despre situaţia sanitară şi măsurile de relaxare a restricţiilor în starea de alertă, dar şi despre evoluţia economică şi măsurile de redresare.

El a subliniat că nu este vorba de o repornire a economiei de la zero, pentru că activitatea nu a fost complet oprită în aceste luni.

Au fost sectoare importante care au funcţionat la capacitate deplină, cum este sectorul construcţiilor - lucru confirmat şi de datele prezentate astăzi de Eurostat.

România a fost, de altfel, lider la nivel european în luna martie în acest domeniu, cu o creştere de peste 2 procente faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce evoluţia generală la nivelul Uniunii a fost negativă, cu cele mai abrupte scăderi în Franţa şi Italia - minus 40 la sută, respectiv, minus 36 la sută.

În România, construcţiile şi comerţul au contribuit cel mai mult la uşoara creştere economică înregistrată în primul trimestru al anului, conform Institutului Naţional de Statistică.

(RS)


Etichete palatul cotroceni(RS)redresareeconomieklaus iohanniseurostat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live