Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

4 Februarie 2019
Vizualizari: 760
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă a discutat cu ministrul Justiţiei despre ordonanţa de urgenţă pentru contestarea în anulare a sentinţelor definitive,dar şi despre recursul compensatoriu

Discuţii despre OUG pentru contestarea în anulare a sentinţelor definitive

catalin-purcaru

 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă speră ca, în cel mai scurt timp, să fie adoptată ordonanţa de urgenţă pentru contestarea în anulare a sentinţelor definitive date de completurile de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în perioada 2014-2018.

Premierul a precizat că proiectul elaborat de Ministerul Justiţiei a fost discutat într-o prima etapă cu ministrul Tudorel Toader: 

Viorica Dăncilă: "În fiecare stat trebuie să respectăm statul de drept, drepturile cetăţenilor şi lupta anticorupţie. Eu cred că această ordonanţă se încadrează în primul aspect, şi anume, dreptul cetăţenilor, şi cred că cei care au avut un proces în care completul nu a fost constituit legal, au dreptul la un proces corect şi pentru cei care au fost condamnaţi şi pentru cei care au fost achitaţi, deci nu este un proces care să fie dedicat cuiva". 

Premierul Viorica Dăncilă a mai precizat că discuţiile cu Tudorel Toader au inclus şi o analiză privind recursul compensatoriu 


Etichete Viorica DancilaTudorel Toaderrecursul comensatoriucontestarea în anularecompleturile de cinci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live