Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Septembrie 2019
Vizualizari: 349
Comentează add

În urma desfiinţării grupului ALDE, Biroul Permanent al Senatului rămâne cu aceeaşi componenţă, nefiind necesară o reîmpărţire a funcţiilor.

Discuţii contradictorii în Senat

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

În urma desfiinţării grupului ALDE, Biroul Permanent al Senatului rămâne cu aceeaşi componenţă, nefiind necesară o reîmpărţire a funcţiilor.

După anunţul făcut în plen de liderul grupului senatorial PSD, Radu Preda, au urmat discuţii în contradictoriu legate de înfiinţarea grupului parlamentar mixt "Democraţia".

Reporter Alina Stănuţă: "Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a cerut plenului să ia act de constituirea grupului mix "Democraţia" din care fac parte 6 parlamentari ALDE şi 7 neafiliaţi, în timp ce preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu a anunţat că în Biroul Permanent s-a decis ca înfiinţarea grupului să fie analizată mai întâi de Comisia pentru regulament din Senat.

În timpul dezbaterilor senatorul PNL, Alina Gorghiu, a spus că regulamentul instituţiei este foarte clar şi nu se impune interpretarea Comisiei de regulament, deci este nevoie doar să se ia act de înfiinţarea grupului mic format din senatori ALDE şi PRO România.

În replică, preşedintele Comisiei juridice, senatorul social-democrat Robert Cazanciuc a explicat că, potrivit statutului senatorilor şi deputaţilor, senatorii neafiliaţi nu îşi pot constitui grupuri parlamentare, motiv pentru care opinia Comisiei de regulament este necesară.

După mai bine de o oră de discuţii aprinse şi o întrerupere a şedinţei de plen pentru 15 minute, preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a cerut un răspuns cât mai rapid din partea Comisiei pentru regulament pe această chestiune, arătând că respectă toate poziţiile enunţate şi că toate părţile au avut argumente solide.

Conflictul din plenul Senatului s-a declanşat după ce Teodor Meleşcanu a fost ales săptămâna trecută preşedinte al Senatului, susţinut de PSD, iar ALDE l-a exclus, ceea ce a determinat desfiinţarea grupului parlamentar al partidului."


Etichete Senat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live