Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorina Goia

1 Iulie 2015
Vizualizari: 3221
Comentează add

Dirijorul Ludovic Bacs, muzician a cărui carieră a fost legată vreme de peste patru decenii de Orchestrele Radio România, a încetat din viață.

Dirijorul Ludovic Bacs a încetat din viață Dirijorul Ludovic Bacs a încetat din viață - Conține video

sorina-goia

Dirijorul Ludovic Bacs. Foto: radioromaniacultural.ro.

A încetat din viaţă dirijorul Ludovic Bacs, muzician a cărui carieră a fost legată vreme de peste patru decenii de Orchestrele Radio România.

Născut la 19 ianuarie 1930 la Petrila, judeţul Hunedoara, Ludovic Bács a fost dirijor, compozitor, instrumentist violist și profesor de dirijat orchestră.

În 1957 a fost repartizat la Orchestra simfonică a Radioteleviziunii Române, unde, nefiind liber nici un post de dirijor, este încadrat inițial pe post de instrumentist violist.

Din 1958 până la pensionare, în 1991, a avut o activitate neîntreruptă în radio, în calitate de dirijor și director artistic al Orchestrei de studio Radio București, devenită, în 1990, Orchestra de Cameră Radio.

De-a lungul întregii sale activități, Ludovic Bacs a promovat un imens fond de lucrări vechi românești, pe care le-a transcris, armonizat și orchestrat pentru a le aduce în fața publicului.

A acordat o deosebită atenție și lucrărilor compozitorilor români prezentând foarte multă muzică românească în primă audiție absolută.

Video: Dirijoul Ludovic Bacs, cetățean de onoare al orașului Petrila. Sursa: Youtube.


Etichete dirijorLudovic BacsOrchestrele Radio RomaniaPtrilaHunedoaracompozitorviolonist

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live