Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

9 Iulie 2010
Vizualizari: 4962
Comentează add

Directorul filialei Caransebeş a Universităţii Hyperion şi un student au fost arestaţi pentru 29 de zile, fiind acuzaţi că ar fi luat câte 1500 de euro de la 33 de studenţi, promiţându-le că vor promova examenul de licenţă.

Directorul unei filiale Hyperion, arestat preventiv

bogdan-mihai

Foto: hyperion.ro.

Tribunalul Timis a decis, la solicitarea procurorilor DNA, arestarea preventivă a directoarei filialei Caransebeş a Universităţii Hyperion şi a unui student la Drept din cadrul facultăţii, dupa ce aceştia au luat câte 1500 de euro de la 33 de studenţi, promiţându-le că vor promova examenul de licenţă.

Anchetatorii susţin că, în mai 2010, Nicoleta Gumă şi Eugen Tacotă au profitat de influenţa pe care au lăsat să se creadă că o au asupra membrilor comisiilor de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti.

În schimbul banilor, cei doi le-ar fi promis studenţilor că vor promova examenul de licenţă "indiferent de nivelul cunoştinţelor de specialitate", se arată în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au început urmărirea penală faţă de cei doi, pentru trafic de influenţă în formă continuată, profesoara şi studentul fiind reţinuţi şi ulterior arestaţi pentru 29 de zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Timiş, Lavinia Biriş, acuzaţii au făcut recurs la decizia instanţei.

"Cele două persoane pe numele cărora au fost eliberate mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile au declarat, prin avocaţii lor, recurs faţă de măsura arestului preventiv. Recursul va fi înregistrat şi judecat la Curtea de Apel Timişoara", a spus Lavinia Biriş.


Etichete Universitatea Hyperionlicenţămită

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live