Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Februarie 2015
Vizualizari: 1162
Comentează add

Directorul general al Companiei naţionale Romarm, Dan Tache, şi alţi doi directori de firme au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie.

Directorul Romarm, reţinut de procurorii DNA

radiojurnal

Foto: Romarm.ro

Directorul general al Companiei naţionale Romarm, Dan Tache, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu în forma instigării. 

În dosar au mai fost reţinuţi doi directori de societăţi, Aurel Velţan şi Daniel Liliac, cu care directorul de la ROMARM ar fi încheiat şase contracte de prestări servicii cu încălcarea procedurilor de achiziţie publică. 
 
Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie 2013 - iulie 2014, la iniţiativa lui Dan Tache şi în urma unei înţelegeri prealabile frauduloase cu Daniel Liliac, Aurel Velţan a încheiat şase contracte de prestări servicii cu SC Gold Trans Tur SRL cu încălcarea procedurilor de achiziţie publică.
 
De asemenea, Aurel Velţan a întocmit şi alte înscrisuri în vederea perfectării acestor contracte (decizii de comitet director, procese verbale, referate).
 
Contractele aveau acelaşi obiect, respectiv igienizarea/curăţarea/ecologizarea a unor spaţii, hale de producţie, din incinta societăţii braşovene, contaminate cu substanţe toxice, metale grele şi cianuri, rezultate din procesul tehnologic de producţie.
 
Cei trei vor fi prezentaţi azi la Tribunalul Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Etichete RomarmDan TachedirectorAurel Velţan şi Daniel LiliacDNAreţinereabuz în serviciu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live