Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Iulie 2022
Vizualizari: 218
Comentează add

Ambii au avertizat, de asemenea, că o invazie a Chinei în Taiwan va perturba masiv comerţul şi industria la nivel mondial.

Directorii MI5 şi FBI avertizează asupra intensificării spionajului Chinei

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Directorii FBI şi MI5 au avertizat cu privire la o intensificare a activităţilor de spionaj comercial ale Chinei în Occident, într-un discurs comun rar, care a avut loc la sediul serviciilor secrete britanice din Londra, transmite AFP preluată de Agerpres.
 
În faţa unei audienţe formate din oficiali şi directori din lumea afacerilor la Thames House, directorul general al MI5, serviciul intern de informaţii al Regatului Unit, Ken McCallum, şi directorul poliţiei federale americane, Chris Wray, au afirmat că ameninţarea din partea spionilor chinezi este în continuă creştere.
 
Potrivit lui Ken McCallum, MI5 a avut grijă să îşi extindă operaţiunile în relaţie cu China. "Astăzi efectuăm de şapte ori mai multe investigaţii decât în 2018", a spus el.
 
"Plănuim să le extindem încă pe atât, menţinând în acelaşi timp un efort major împotriva ameninţărilor ascunse ruseşti şi iraniene".
 
Potrivit acestuia, serviciile de informaţii chineze adoptă o abordare lentă şi răbdătoare în dezvoltarea surselor şi accesarea informaţiilor, iar puţine ţinte se identifică ca atare.
 
Chris Wray a spus că ameninţarea chineză este un "pericol complex, durabil şi omniprezent" pentru SUA şi Marea Britanie, precum şi pentru alţi aliaţi.
 
China este "hotărâtă să vă fure tehnologia... şi să o folosească pentru a vă submina activităţile şi a vă domina piaţa", a spus directorul FBI.
 
Ambii au avertizat, de asemenea, că o invazie a Chinei în Taiwan va perturba masiv comerţul şi industria la nivel mondial.
 
Directorii FBI şi MI5 au cerut comunităţii de afaceri să rămână vigilentă şi să semnaleze eventuale ameninţări.
 
"Partidul Comunist Chinez este interesat de sistemele noastre democratice, mediatice şi juridice. Nu pentru a le imita, din păcate, ci pentru a le folosi în beneficiul său", spus McCallum. 
 

Etichete Ken McCallumMI5Chris WrayFBITaiwanSPIONAJINDUSTRIALChina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live