Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Iulie 2021
Vizualizari: 1716
Comentează add

Probabil de la 1 septembrie, produsele de plastic de unică folosinţă, farfurii, pahare, tacâmuri sau paie de băut, vor fi interzise.

Directivă europeană privind limitarea impactului unor produse de plastic

radiojurnal

Foto: arhivă

Cel mai probabil până la 1 septembrie România va implementa directiva europeană privind limitarea impactului unor produse de plastic asupra mediului.

De la acea dată, produsele de plastic de unică folosinţă, precum farfurii, pahare, tacâmuri şi paie de băut nu vor mai putea fi puse pe piaţă, a precizat vineri, la Bistriţa, ministrul Mediului, Tanczos Barna.


Tanczos Barna: Proiectul de ordonanţă de urgenţă este gata, intră pe circuitul de avizare. Într-adevăr, jumătate din statele membre au făcut deja implementarea sau transpunerea directivei, jumătate din statele membre încă nu. Vom fi gata probabil în câteva săptămâni cu această transpunere de directivă, a fost un proces complex de stabilire a efectelor împreună cu ministerele de resort. Termenul cel mai probabil 1 septembrie, s-ar putea să fie şi mai repede dacă procedura poate fi grăbită în guvern şi în parlament.


Etichete 1 septembrieTanczos Barnaordonanță de urgențăprodusele de plasticunică folosinţă,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live