Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

21 Iulie 2014
Vizualizari: 3926
Comentează add

Magyarosaurus dacus a făcut un popas pe plaja de la Hanul Piraţilor pentru a face o baie în mare.

Dinozaurii au ajuns pe malul mării

mona-constantinescu-constanta

Magyarosaurus dacus. Foto: Mona Constantinescu 

Magyarosaurus dacus - o machetă de dinozaur de mare anvergură care are 7 m lungime şi 3,5 m înălţime, a ajuns la Constanta.

Dinozaurul a facut un popas pe plaja de la Hanul Piratilor pentru a face o baie in mare.

Macheta este realizată de sculptorul canadian Brian Cooley si va ajunge marţi seara la Bucuresti unde sculptura va fi expusă în faţa Muzeului Naţional de Geologie.

Actiunea este organizata de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină – GeoEcoMar.

Destinaţia finală a lungului periplu al machetei dinozaurului este Haţeg.

Fondurile pentru întoarcerea acasă a lui Magyarosaurus au fost donate în cadrul proiectului Kikstarter 'A Transylvanian dinosaur needs a râde home' al sculptorului Brian Cooley, proiect sponsorizat de 134 de persoane din Europa şi America, inclusiv România.

Consultant ştiinţific pentru acest exponat a fost dr. Zoltan Csiki-Sava de la Facultatea de Geologie şi Geofizică a Universităţii din Bucureşti.Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Muzeul Dinozaurilor din Transilvania, realizat de Asociaţia GeoD pentru promovarea geodiversităţii, Asociaţia Geomedia şi Cooley & Co. Ltd. din Canada, având ca parteneri Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului (administrat de Universitatea din Bucureşti), INCD GeoEcoMar şi Societatea Geologică a României.

Muzeul Dinozaurilor din Transilvania îşi propune interpretarea uneia dintre cele mai interesante faune de dinozauri din lume - fauna dinozaurilor pitici care au trăit în urmă cu 70 de milioane de ani din 'Insula Haţeg' - şi dezvoltarea unor programe educative legate de patrimoniul geologic. 


Etichete Ştiri Sud-EstContanţamalul măriidinozauriHanul PiraţilorHaţegMuzeului Naţional de GeologieMuzeul DinozaurilorTransilvania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live