Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

3 Aprilie 2017
Vizualizari: 684
Comentează add

Vor creşte timpii de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră

Din 7 aprilie vor fi întărite controalele la intrarea şi ieşirea din ţară

mihaela-dumitrescu

 

Poliţia de Frontieră întăreşte, de vineri, controalele de la intrarea şi ieşirea din ţară. Toate persoanele care trec graniţa vor fi verificate şi în bazele de date naţionale şi internaţionale, astfel că se prefigurează o creştere a timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră.  

De pe 7 aprilie intră în vigoare o modificare a Codului Frontierelor Schengen, menite să ducă la îmbunătăţirea securităţii Uniunii Europene şi a cetăţenilor acesteia. Astfel, pentru toate tipurile de frontiere ale statelor membre - aeriene, maritime şi terestre - se vor face controale sistematice. Acestea constau în verificarea documentelor de călătorie şi consultarea bazelor de date relevante ale tuturor persoanelor, inclusiv ale celor care beneficiază de liberă circulaţie, în temeiul dreptului Uniunii Europene.

Poliţia de Frontieră Română afirmă că a luat toate măsurile pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. Astfel, a fost suplimentat personalul pentru controlul documentelor, dar în punctele de trecere importante au fost chiar detaşaţi lucrători de la centru, cu menţiunea că la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti alocaţi de cele două ţări, întrucât controlul de efectuează în comun.

Pentru evitarea aglomeraţiei, Poliţia de Frontieră Română recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă.

Pe pagina de internet a instituţiei este disponibilă şi o aplicaţie, în care timpii de aşteptare sunt actualizaţi permanent.


Etichete Schengenpolitia de frontierăUngariaBulgariadateasteptare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live